Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Poptisan ugovor o predaji na korištenje prostorija bivše ambulante mjesnoj zajednici Izbično

E-mail Ispis PDF

abmulanta1aU utorak, 3. svibnja 2011. potpisan je ugovor o ustupanju prostorija bivše ambulante u Izbičnu na korištenje mjesnoj zajednici Izbično. Ugovorom kojeg su potpisali ravnatelj Doma zdravlja Široki Brijeg, dr. Zoran Jelić, i predsjednik mjesne zajednice Izbično Tihomir Crnjac, omogućava se MZ Izbično korištenje spomenutih prostorija, bez naknade, na razdoblje od deset godina, s mogućnošću produljenja ugovora.Naime, od strane novoizabranog rukovodstva mjesne zajednice pokrenuta je inicijativa uređenja ovih prostorija u svrhu korištenja uredskih prostorija kako za mjesnu zajednicu tako i za ostale projekte i aktivnosti unutar mjesne zajednice. Ovaj objekt, koji se već godinama ne koristi, nekada je služio kao lokalna ambulanta a kasnije i kao poznati Disco club u kojem su se okupljali mladi iz Izbična i okolice.

Po katastarskom planu objekt zauzima površinu od 76 m. četvornih te dvorište 334 m. četvornih, a koje je temeljem rješenja Općinskog vijeća općine Široki Brijeg, od 26.9.2001. godine, dodijeljeno na korištenje Domu zdravlja Široki Brijeg.

Zahvaljujući susretljivosti i razumijevanju rukovodstva Doma zdravlja Široki Brijeg, kao i mnogim mještanima naše mjesne zajednice koji su svojim radom, stručnošću i materijalnim dobrom spremni dragovoljno pomoći, već su pokrenute određene aktivnosti u sanaciji i uređenju prostorija i dvorišta ovog objekta.

Gosp. Ivica Soldo svojim je bagerom izašao u susret, te je iskopana septička jama i očišćen dio terena oko objekta, a gosp. Ivo Crnjac-Dadić dragovoljno se, i ovaj put, ponudio na uslugu i načinio cjelokupan troškovnik sanacije ovog objekta. Gosp. Dado Soldo – Brašnić nije štedio truda u podršci sa svoje stručne strane te je nabavio i razveo cjelokupnu  el. instalaciju po objektu. Župnik fra Franjo Mabić, među prvima je iskazao podršku i svesrdnu pomoć i, kako je obećao - tako i učinio, osigurao je podnu keramiku za cjelokupan objekt kao i dio darovanog inventara.

- “Svim dosadašnjim sudionicima, kao i onima koji su nam iskazali nesebičnu podršku u nastavku aktivnosti uređenja ovog objekta, želimo u ime mjesne zajednice izraziti veliku zahvalnost. Nažalost, mjesna zajednica nema svojih prihodovnih sredstava kroz koja bi sama mogla nešto realizirati ali, zahvaljujući sudjelovanju mještana, naših poduzetnika kao i podršci s razine institucija vlasti nadamo se da ćemo određene projekte uspjeti realizirati za opće dobro“ – istaknuo je predsjednik MZ Izbično Tihomir Crnjac.

Za nastavak aktivnosti potrebno je još ishoditi priključak el. mreže – budući da se stari, postojeći, priključak već odavno ne koristi, a po novom zakoniku Elektroprivrede HZHB za priključke koji su izvan uporabe više od deset godina slijedi cjelokupan novi postupak priključenja.

-“ Oko traženja rješenja za priključak na el. mrežu utrošili smo najviše vremena. Budući da trenutno nemamo vlastitih sredstava za to a, kako su nam rekli, nema ih ni Dom zdravlja - koji je vlasnik objekta. Na koncu, bili smo primorani obratiti se općinskom načelniku, gosp. Miri Kraljeviću, koji nam je iskazao usmenu potporu u pomoći na rješavanju ovog problema“ – dodaje Crnjac.

Nadamo se da će ovaj vrijedan projekt za našu mjesnu zajednicu uskoro biti i realiziran u svrhu kvalitetnijeg načina funkcioniranja naše mjesne zajednice, kao i za ostvarivanje mogućnosti za razne druge kulturne i ine sadržaje koji bi se mogli organizirati u velikoj prostoriji ovog objekta.

abmulanta2
Početak uređivanja prostora ispred ambulante

abmulanta6
Ulaz u objekt

abmulanta3
Potrebno je dosta toga načiniti kako bi se sanirala oštećenja

abmulanta4
Vrijeme je učinilo svoje...

abmulanta5
...od posljednjih glačanja zidova u bojama za bivši disko

abmulanta7
Dado Soldo - Brašnić odmah je pristupio poslu na instalaciji el. mreže

Vjeko Pavković