Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Potpisani projektni ugovori s predstavnicima PEP International-a

E-mail Ispis

pep_ugovor1aPredstavnici radnih skupina Donje Britvice i Izbična potpisali su projektne ugovore s predstavnicima PEP International-a, islandske organizacije koja se obvezala donirati sredstva od 5000 EUR za bilo kakav projekt koji će poboljšati životne uvjete u selima.Pisma namjere s PEP-om s nazočnošću predstavnika općine Široki Brijeg su potpisana još u srpnju 2009. da bi kroz konzultacije s mještanima i iscrpan rad članova radne grupe projekti bili izabrani i prikazani na više od 50 stranica projektne dokumentacije.
Radna skupina iz Donje Britvice je bila najaktivnija te su od 5 nasumično izabranih sela iz naše općine prvi uspjeli završiti projektnu dokumentaciju. Uslijedilo je potpisivanje projektnog ugovora kojim se PEP International obvezao donirati sredstva u iznosu od 5000 EUR (uvećano za iznos PDV-a). Izabrani projekt je bio „Popravak dionice puta u dužini od 370 m“ ukupne vrijednosti od 13.883,22 KM. Razliku sredstava su sakupili mještani kojima je i bila obveza sudjelovati sa 20 KM po domaćinstvu pripomognuti s Rudnicima boksita i s općinom Široki Brijeg koji također sudjeluju s materijalnim sredstvima. Radove će izvoditi Alpina Komerc d.o.o.
Ugovor je zaključen u prostorijama općine Široki Brijeg.

Tjedan dana poslije, predstavnici radne skupine iz Izbična su također zaključili projektni ugovor s predstavnicima iz Sarajeva i naravno s općinskim načelnikom koji je potvrdio da projekt zadovoljava sve kriterije po načelima i zakonima općine. Odabrani projekt je  bio „Izgradnja tribina školskog igrališta“ vrijednosti od 25.000,00 KM. Izbičani su se morali malo više potruditi u pronalaženju sredstava  koja ne pokriva islandska organizacija te su naišli na veliko razumijevanje g. Josipa Kožula, vlasnika firme A3 d.o.o. koji je obećao izvesti radove za znatno manju naknadu od same tržišne vrijednosti odnosno one koja je stajala na predračunu. Dio razlike pokrivaju sami mještani te općina Široki Brijeg.

Počeci radova se očekuju u vrlo kratkom vremenu.

Zaključak je ostao da se radi o 2 značajna projekta za našu Mjesnu zajednicu koja će promijeniti sliku sela i zasigurno ostaviti neizbrisiv trag kroz generacije u budućnosti.

pep_ugovor7

pep_ugovor1

pep_ugovor2

pep_ugovor3

pep_ugovor4

pep_ugovor5

pep_ugovor6

Ivana Mikulić, Vjeko Pavković

 

Vremenska
prognoza