Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Dovršeni radovi nasipa puta na prometnici Izbično-Gornja Britvica

E-mail Ispis PDF

jezero_radovi_1aProkopavanjem nasipa i ugradnjom betonske cijevi dovršeni su planirani grubi radovi na prometnici Izbično-Gornja Britvica. Usljed obilnih kiša u jesenjem i zimskom razdoblju ova dionica puta bivala je poplavljena izlivom velike količine vode iz Jezera i s okolnih brda.
Nakon posljednje poplave u prosincu prošle godine, koja je za posljedicu imala blokadu prometovanja spomenutom dionicom, pristupilo se rješenju tog problema.  
Preko Mjesne zajednice Izbično upućen je dopis nadležnim općinskim službama koje su uvidjele situaciju na terenu a načelnik Općine Široki Brijeg, gosp. Miro Kraljević, obećao je financijsku potporu u iznosu od 3000 KM za saniranje ovog dijela prometnice.

Za početak bilo kakvih radnih aktivnosti potrebno je bilo ishoditi i suglasnost s vlasnicima okolnog zemljišta. U ovom slučaju veliku zahvalnost dugujemo gospodinu Draganu Logarušić  koji je bez naknade ustupio zemljište za proširenje i nasip puta.

Također, zahvalu upućujemo i gosp. Ivi Crnjcu - Dadiću koji je dragovoljno načinio projektnu dokumentaciju kroz koju je sačinjena ponuda za izvođače radova, a onda su dogovorno izvođenje radova preuzeli "Unija Soldo" i Ivica Soldo sa svojom mehanizacijom.

Nakon započetih grubih radova u prosincu prošle godine nasipanjem dijela puta načinjena je predviđena visina od cca. 80 cm nasipa materijala da bi, konačno, ovih dana bili dovršeni i radovi oko ugradnje i betoniranja propusne cijevi. Na koncu je uslijedilo i tamponiranje ovog dijela puta a onda ostaje očekivati skoro asvaltiranje ovog kao i nekoliko ostalih dijelova puta na ovoj dionici.

jezero_radovi_1
Početak radova u prosincu prošle godine

jezero_radovi_2
Velike kamene gromade našle su mjesta za tvrdu podlogu

jezero_radovi_3
Promet je nakratko bio obustavljen...

jezero_radovi_4
...a odmah zatim uslijedila je ugradnja betonskih cijevi

jezero_radovi_5
Cijevi su dodatno učvršeće armiranom "matom" i zasute s tri kubika betona

jezero_radovi_6
I Bono se pridružio akciji svojim vještinama zidanja

jezero_radovi_8
Na koncu to ovako izgleda do, nadamo se, skorog asvaltiranja

jezero_radovi_9

jezero_radovi_prije2
Vjerujemo da će ovo ostati samo prizori iz prošlosti

Tihomir Crnjac