Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Posjet prijatelja iz Karitasa

E-mail Ispis PDF
insp_1Ovih dana, točnije uoči Velike Gospe i na Veliku Gospu, su nas posjetili prijatelji iz milanskoga karitasa. Ovoga puta je to bio službeni posjet ispred pomoćnoga milanskoga biskupa zaduženoga za karitas i karitativne grupe. Naime, našu župu već nekoliko godina i to nekoliko puta godišnje posjete članovi karitativne skupine  koja se zove  „Radnici vjernici“ („Lavoratori credenti“).  

Oni dovoze i dijele obiteljske pakete sa živežnim namirnicama i pelene za bolesnike i starije osobe, a po potrebi i druge materijale koji koriste siromašnim i potrebitim ljudima, a napose bolesnicima. 

Njihovo je opredjeljenje prvenstveno pomoći čovjeka, a onda ustanove ili gradnju bilo čega što je korisno čovjeku. Međutim kada su vidjeli crkve u Gornjoj i Donjoj Britvici ostali su oduševljeni i zaključili da su crkve u ovakvim mjestima ono prvo što se mora graditi i pomoći. One znače život jednoga maloga mjesta i mjesto svih događaja i susreta je crkva. Tako im je bilo drago vidjeti njihovu opremu u ovim crkvama, ali i uvjerenje da sve ide onako kako su i zamišljali i kako su i kakva su izvješća dobivali.

Ovu skupinu je predvodio ispred biskupa don Peppino, a ispred onih koji razvoze godinama karitas, nama dobro poznati prijatelj, gospodin Remo u pratnji još troje članova iste karitativne skupine.
Ja samo mogu reći još jedanput veliko hvala ispred svih kojima oni pomažu i u ime svih nas iz župe kao i svih koji se koriste pelenama za odrasle i ostali medicinski materijal, veliko i veliko hvala.

Primili smo ih, dočekali i ugostili kao prave i velike prijatelje naših župa. Oni su još ovih dana posjetili i druge župe u kojima djeluju kao i u našoj, počevši od Konjica, Mostara…
Amici, grazie di tutto e per tutto.

insp_2
U Donjoj Britvici je gotovo sve njihovo od pločica, stolica, oltara...

insp_3
U Gornjoj Britvici također ista slika i ista stvar

insp_4
Amici, grazie e grazie di tutto, da Gornja Britvica!

insp_5
Slika za uspomenu, a nama za dugo sjećanje

insp_6
Pjenušac je ostao za druge goste, a oni su zadovoljni viđenim i doživljenim.

fra Franjo Mabić