Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Izbičijada 2010.: Druženje s pristiglim gostima iz Slavonije

E-mail Ispis PDF
zadubravlje1aHKUD Brda je jučer u jutarnjim satima ugostio članove društva Seljačka sloga iz Zadubravlja pored Slavonskog Broda. Nakon dugog noćnog putovanja gosti su stigli do središta Izbična gdje su ih dočekali članovi našeg društva, te ih ugostili u svojim obiteljima.

Nakon kratkog predaha i doručka uslijedilo je turističko putovanje kroz zapadnu i središnju Hercegovinu. Prva stanica je bila Međugorje, gdje su svi nazočni imali priliku obaviti svoje duhovne potrebe te je nastavljeno putovanje do Etno sela, također u općini Čitluk gdje su gosti iz Slavonije imali priliku vidjeti uistinu predivan kompleks načina i kulture života na škrtom hercegovačkom kamenu.

Vodopad Kravica je bila sljedeća destinacija čiji impresivni slapovi i voda također nikog ne ostavljaju ravnodušnim. Upriličen je ručak u obližnjem restoranu a potom nastavak puta prema Mostaru preko Počitelja čije su zidine jedne od najljepših kulturno-povijesnih cjelina u Bosni i Hercegovini.

Stiglo se do glavnog simbola Mostara - Starog mosta. Nakon 2h obilaženja starog dijela grada uslijedio je nastavak puta do hotela Park u Širokom Brijegu, čiji je vlasnik predsjednik HKUD-a Brda g. Miljenko Crnjac, koji je ugodno primio i pozdravio goste. Uslijedila je večera i zabava do kasno u noć. Nakon večere i druženja u hotelu uslijedilo je druženje na središnjem trgu u Širokom Brijegu, gdje je u povodu blagdana Velike Gospe i dana općine Široki Brijeg, mnoge okupljene zabavljala skupina „Prljavo Kazalište“.

zadubravlje1

zadubravlje2

zadubravlje3

zadubravlje4

zadubravlje5

zadubravlje6

zadubravlje7

zadubravlje13

zadubravlje8

zadubravlje9

zadubravlje10

zadubravlje11

zadubravlje12

Vjeko Pavković