Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Održan treći sastanak organizacije PEP Internacional na temu postavljanja javne rasvjete

E-mail Ispis PDF

projekt_pep1aNa trećem sastanku organizacije PEP Internacional održanom sinoć, 3. ožujka, u 19:00 sati u prostorijama Osnovne škole u Izbičnu, uz članove radne skupine, sudjelovale su dvije predstavnice navedene organizacije te gđica. Alenka Kvesić ispred Općine Široki Brijeg.Moramo napomenuti da su na početku sastanka izneseni problemi koje su mogući pri realizaciji projekta iz financijske perspektive, kao i utjecaja ljudskog faktora, ali je došlo i do određenih rješenja tako da je projekt ostao isti.

projekt_pep1

Tema samog sastanka bila je obuka članova radne skupine o pravilnom popunjavanju logističkog okvira, uz instrukcije gđice. Dženene Baždarević, kroz koji se rješavaju ključna pitanja u početnoj fazi odabranog projekta „POSTAVLJANJA JAVNE RASVIJETE“ kao što su:

- Što se očekuje da će projekt postići?
- Kako će to projekt postići?
- Koji su vanjski faktori ključni za uspjeh?
- Kako procijeniti uspjeh projekta?
- Koja su sredstva potrebna?
- Koliko će projekt koštati?

projekt_pep3

Iz odgovora na ova pitanja došlo je do utvrđivanja rezultata kao što su veća sigurnosti djece pri povratku iz škole, sigurnosti imovine, povećanje druženja i komunikacije, itd., kao i do utvrđivanja aktivnosti koje će, zajedno sa mještanima, provoditi radna skupina.

Zadaci koji su definirani i koje treba riješiti do idućeg sastanka su:
- dobivanje pismenog odobrenja nadležnih institucija (Elektrodistribucija i Općina)
- izrada troškovnika projekta
- upoznavanje mještana o njihovim udjelima i aktivnostima u projektu
- upućivanje pismenih zamolbi za dobivanjem donacija.

projekt_pep2

Moramo napomenuti da je na sastanku ovaj put, osim članova radne skupine i navedenih predstavnica, sudjelovao izuzetno mali broj mještana, te ih ovom prilikom pozivamo da se na idućem sastanku odazovu u što većem broju i svojim sudjelovanjem pridonesu boljoj realizaciji projekta koji će dovesti do poboljšanja životnog standarda u mjesnoj zajednici Izbično!

projekt_pep5

projekt_pep4

Maja Crnjac