Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Započeta akcija izgradnje igrališta u Izbičnu i Donjoj Britvici

E-mail Ispis

izbicno_igraliste1aGotovo se ni ne sjećamo godine kada je započeta izgradnja školskog igrališta ispred osnovne škole u Izbičnu.
U prvoj fazi je izgrađena podazida istog koja je do danas čekala nastavak „ozbiljnih“ radova a opet koja je nestala kao bezvrijedna u nasipima tih radova.




Naime, tvrtka „Unija Soldo“ iz Širokog Brijega po nalogu Mjesne zajednice je započela radove a zapravo
nastavila iskope i ravnanje površine koje je počela još početkom ovog nam stoljeća a što je bilo prekinuto zbog nedostatka sredstava. 

Po pitanju financijske strane ni danas nije ništa bolje ali se pokazalo malo više htijenja i odlučnosti pa tako da ćemo, navodno, u sljedećem tjednu dobiti asfaltirano igralište svih sportskih standarda.

Igralište u Donjoj Britvici je imalo kraću povijest ali i ono neće pustiti strojeve za asfalt iz župe što se ne provozaju po njemu.
Tako se, po riječima predsjednika mjesne zajednice gosp. Vjeke Draškića, u istoj ovoj fazi nastavljaju radovi i na izgradnji igrališta ispred škole u Donjoj Britvici što bi u veoma kratkom razdoblju našu župu obogatilo za ova dva vrijedna projekta.

Slijedom ovih radnih akcija i zamisli trebalo bi uslijediti i (novo) asfaltiranje puta za Solde, navodno u utorak (8. lipnja). No, kako nam rekoše pojedini (ne baš pretjerano optimistični) mještani - ništa više ne vjeruju dok ne vide svojim očima.

Nadamo se ipak, kako se svakom pokrenutom aktivnošću nešto ipak mora izroditi pa tako i ovom.
Pohvale svima poduzetnim i odgovornim za ovu akciju i svaku narednu koja uslijedi.

izbicno_igraliste1

izbicno_igraliste6a

izbicno_igraliste2

izbicno_igraliste3

izbicno_igraliste4

izbicno_igraliste5

izbicno_igraliste6

Vjeko Pavković
 

Vremenska
prognoza