Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Prvi ozbiljan snijeg na području naše župe

E-mail Ispis

Snijeg Izbično - Gornja Britvica

Nakon nekoliko dana obilnih kišnih padalina Hercegovina se ovog vikenda našla i pod snježnim pokrivačem. Prve snježne padaline krenule su u subotnjim ranim jutarnjim satima, 21. siječnja, a nastavile se i u rane jutarnje sate narednog dana.

Na području Izbična i Gornje Britvice subotnje jutro (21. siječnja) osvanulo je s desetak do 15 cm snijega gdje se uz naizmjenično jugo i nove padaline ušlo u nedjeljnu noć novih iščekivanja.

Nova iščekivanja donijela su u nedjeljno jutro (22. siječnja) nove naslage snijega, koje su na području Izbična iznosile 15-ak cm dok je u Gornjoj Britvici zabilježeno preko pola metra novih padalina.

Na pojedinim mjestima snježni nanosi jakog vjetra otežavali su čišćenje dijela prometnica što je izazvalo otežan promet pojedinim dionicama.

Strojevi za čišćenje već drugi dan sudjeluju u čišćenju nastalih padalina, kako glavne prometnice, tako i lokalnog puta do zaselaka i pristupa pojedinim, izoliranim, domaćinstvima.

Zima je konačno, ipak „pokazala zube“, a po prognozama prognostičara slijedi nekoliko kišnih dana a potom i naglo sniženje temperature, koja bi od petka trebala ići i znatno ispod minusa.

U narednih nekoliko fotografija i video zapisa donosimo kratki uvid u prvi ovogodišnji snijeg na našem području.

Snijeg Izbično - Gornja Britvica

Snijeg Izbično - Gornja Britvica

Snijeg Izbično - Gornja Britvica

Snijeg Izbično - Gornja Britvica

Snijeg Izbično - Gornja Britvica

Video prilog 1

Video prilog 2

Izbicno.info

 

Vremenska
prognoza