Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Radovi na sanaciji puta Dobrkovići – Izbično – Gornja Britvica - Sutina

E-mail Ispis PDF

IZBIČIJADA 2022.

U proteklih nekoliko dana nastavljena je sanacija regionalnog puta Široki Brijeg – Rakitno, točnije, na dionici puta Dobrkovići – Izbično, kao i makadamskog puta Gornja Britvica – Sutina/Rakitno. Dio je to projekta kojeg provodi Javna ustanova Ceste Županije Zapadnohercegovačke, koja je preuzela održavanje ovog, od prošle godine, proglašenog regionalnog puta.

Proteklog mjeseca najprije se krenulo sa sanacijom makadamskog dijela puta, Gornja Britvica – Sutina gdje se, nakon nedavnih obilnijih kiša, ponovno pristupilo sanaciji istog.

Kroz ove aktivnosti dopremljene su nove količine tampona te sve ponovno uvaljano, tako da se i ovom dionicom komotno mogu kretati sva putnička vozila.

Kroz protekli tjedan nastavljena je sanacija oštećenih asfaltnih dionica puta Dobrkovići – Izbično, pri čemu je saniran značajan dio oštećenog puta.

Ovom putem koristimo prigodu zahvaliti Javnoj ustanovi Ceste Županije Zapadnohercegovačke na aktivnostima koje se provode na ovom dijelu puta, kako u ljetnim tako i u zimskim uvjetima.

Sukladno mogućnostima, projekt održavanja ovog puta biti će nastavljen i ubuduće, a za očekivati je i skoru izradu glavnog projekta cjelokupne dionice, za koju je u posljednje vrijeme vlada veliko zanimanje.

Podsjetimo, u prošloj godini novim slojem asfalta presvučena je dionica puta Izbično – Gornja Britvica u dužini od cca. 3 km, pri čemu su utrošena značajna sredstva, kao i na izradu idejnog projekta nove dionice puta prema Rakitnu.

Ovome, svakako, vrijedi spomenuti i novi sloj ugrađenog asfalta na dionici Široki Brijeg – Dobrkovići, te ugradnja prometnih znakova, čime je put prema Izbičnu i Gornjoj Britvici dobio posve nove obrise.

IZBIČIJADA 2022.

IZBIČIJADA 2022.

IZBIČIJADA 2022.

IZBIČIJADA 2022.

IZBIČIJADA 2022.

IZBIČIJADA 2022.

IZBIČIJADA 2022.

Izbicno.info