Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Raspored bogoslužja u Uskrsnom trodnevlju

E-mail Ispis

veliki tjedan trodnevlje 1aSvečanim Isusovim ulaskom u Jeruzalem, na Cvjetnicu, ušli smo u Veliki i Sveti tjedan. Vrhunac Svetoga tjedna je Sveto vazmeno trodnevlje koje započinje večernjom misom na Veliki četvrtak, pobožnosti križnog puta i obredima na Veliki petak, vazmenim bdijenjem na Veliku subotu, te proslavom Kristova uskrsnuća na dan Uskrsa.

Kao i proteklih godina, pobožnost križnog puta na Veliki petak  započeti će u 8.00 sati s opširnijim molitvama kod svake postaje, približno vremenu kada je Isus, zapravo, krenuo na svoj križni put koji je trajao oko sat vremena. Sveto pismo kaže da je razapet oko 9.00 sati te se do tog termina planira doći do XI. postaje crkvenog križnog puta  „Isusa pribijaju na križ“, gdje će biti kraj prvog dijela pobožnosti. 

Posljednje tri postaje križnog puta nastaviti će se u 15.00 sati kada Isus umire na križu, a uslijediti će čitanje muke i ljubljenje križa. 

Razdoblje između ova dva termina je ispunila Isusova patnja i muka pa je župnik, fra Robert Kiš, pozvao vjernike na iskreno promišljanje i molitvu. Župna crkva će, također, biti otvorena gdje se može doći moliti ili kantati Gospin plač.

Rapored obreda Velikog (vazmenog) trodnevlja u našoj župi:

Veliki četvrtak: 
18.00 sati (župna crkva u Izbičnu)

Veliki petak:
8 – Put križa od I do XI postaje - Mogućnost ostati u klanjanju do 15h
15 – Put križa od XII do XIV - Obredi velikog Petka

Velika subota: 
u 19 sati - Uskrsni blagoslov jela i vazmeno bdijenje (župna crkva u Izbičnu)

Na blagdan Uskrsa ove godine slijedi jedna zajednička misa u župnoj crkvi u Izbičnu, s početkom u 10:30 sati.

 

 

Vremenska
prognoza