Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Večernji list o knjizi „Izbično“

E-mail Ispis PDF
"Zadivljuje marljivost i htjenje fra Franje Mabića da bilježi sve važne događaje, zanimljivosti ovoga svijeta, pa kad još to potkrijepi bogatom arhivom, podacima iz povjesnica i matica, izrezanim novinskim člancima, dobijemo vrijedno štivo, svjedoka nekih prošlih i sadašnjih vremena.
Tako je i s novom fra Franjinom knjigom. Jednostavna naziva - Izbično, s podnaslovom - povijest, monografija i kronika župe, zadržat će vas satima u prelistavanju, čitanju..."

Tako Večernji list u nedavno objavljenom izdanju, preko cijele stranice, donosi uvod u tekst o najnovijoj knjizi fra Franje Mabića - IZBIČNO - povijest, monografija i kronika župe. O ovoj jedinstvenoj zbirci sadržaja iz župe moglo bi se napisati puno više toga ali, najbolje za sve znatiželjne, uzeti primjerak u ruke i doista uživati u čitanju i pregledavanju fotografija i starih arhivskih zapisa vezanih za župu.

- "Ono što privlači posebnu pozornost jesu fotografije. Zabilježen je svaki trenutak u povjesnici ovoga mjesta, ljudi koji su, na ovaj ili onaj način, doprinijeli pozitivnom ozračju, zanimljivosti i ljepote, kojih je, barem sudeći prema trenucima zarobljenim na fotografijama, na svakom koraku. Zanimljivi su i potpisi fotografije. Oni su kao mali putokazi koji na najbolji način opisuju događaj s fotografije, i ne samo to, navode vas da dalje promišljate sami" - donosi Večernjak.

Na koncu, da još jednom naglasimo, statični sadržaj ovog portala je najvećim djelom upravo sadržaj kojeg fra Franjo donosi u svoje dvije knjige o župi Izbično.

vecernji

knjiga












Naslovnica knjige "IZBIČNO - povijest, monografija i kronika župe"