Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Nove pogodnosti naručivanja robe preko interneta putem pošte

E-mail Ispis

carina 2018
Odluka o uvjetima i postupku ostvarivanja prava na oslobađanje od plaćanja uvoznih i izvoznih pristojbi („Službeni list BiH“, broj 24/18) u primjeni je od 25. travnja 2018. godine, a donosi niz pogodnosti za građane i pravne subjekte.

 


Carinske pristojbe za poštanske pošiljke koje građani naručuju putem Interneta iz inozemstva oslobođene su plaćanja carinskih dadžbina do vrijednosti 300 KM.

Glavna značajka odnosno izmjena u ovoj Odluci je visina iznosa vrijednosti određene robe za koje je predviđeno oslobađanje od plaćanja uvoznih carinskih pristojbi.

Prije donošenja ovih izmjena građani BiH su za sve pakete (pošiljke) dobivene iz inozemstva, čija je vrijednost veća od 50 KM, bili obavezni platiti određenu naknadu.

Ipak, oslobađanje od plaćanja uvoznih pristojbi se ne odobrava za: alkoholne proizvode, parfeme i toaletne vode, duhan i duhanske proizvode.

Također, od plaćanja uvoznih pristojbi oslobađa se roba nekomercijalnog karaktera, u vrijednosti do 90 KM, sadržana u pošiljci koju besplatno šalje fizička osoba iz druge države fizičkoj osobi u Bosni i Hercegovini.

"Pošiljke nekomercijalnog karaktera" smatraju se povremene pošiljke koje sadrže isključivo robu namijenjenu osobnoj uporabi ili uporabi članova kućanstva korisnika oslobađanja, koja po svojoj vrsti i količini ukazuje da se ne radi o komercijalnom karakteru (da nisu za daljnju prodaju).

 Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Kontakt centar HP Mostar na besplatan broj 080 088 088.

 

Komentari (0)add comment

Napišite komentar
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smile
wink
laugh
grin
angry
sad
shocked
cool
tongue
kiss
cry
Manje | Veće

security image
Upišite prikazane znakove


busy
 

HUMH WebBanner 300x250

Baner

Zadnji komentari:

Pokušaji podmetanja niza...
Psihijatrija, i to teza !
27/07/17 17:38 Više...
MATKO

Vlado i Iva Crnjac – Jo...
Najboljii
09/06/17 07:39 Više...
Britvica

Početak nastave u ZHŽ-u...
"zima zima e pa šta je ako je zima nije lav ne bo...
08/01/17 14:05 Više...
Britvicak-Pula


Vremenska
prognoza