Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Počela distribucija markica zdravstvenog osiguranja ZZO ŽHZ za 2018. godinu

E-mail Ispis

markica 2018Zavod za zdravstveno osiguranje ŽZH u ponedjeljak, 18 . prosinca 2017. godine, započelo je distribuciju premija osiguranja - markica za 2018. godinu. Markica za 2018. godinu bit će žute boje, s otisnutim logom Zavoda te numeracijom i godinom za koju vrijedi. Cijena godišnje premije kao i proteklih godina je 20 KM.  

 

Markice će se distribuirati u Područnim uredima Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH-a, prema mjestu prebivališta osiguranih osoba, do 30. ožujka 2018. godine. Osobe do navršenih 18 godina života, korisnici stalne socijalne potpore te osobe s navršenih 65 godina života koje su osigurane preko Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, oslobođene su plaćanja participacije te imaju pravo na besplatnu markicu.  

Osobe koje navršavaju 18 godina života u 2018. godini, besplatnu markicu mogu preuzeti do 30. ožujka 2018. godine, a markica će im vrijediti tijekom cijele godine. U redovitom roku predviđenom za distribuciju, točnije do 30. ožujka 2018. godine, uplata premije osiguranja za 2018. godinu vrši se isključivo kod ovlaštenih ustanova za obavljanje platnog prometa (banka, pošta) na broj depozitnog računa Zavoda 3060030000648268. 

Kako bi se osiguranicima izašlo u susret te u cilju povećanja učinkovitosti i kvalitete poslovanja, djelatnici Zavoda bit će raspoređeni na izdvojenim šalterima u poštanskim uredima HP d.o.o. Mostar (Ljubuški, Grude, Široki Brijeg, Posušje). 

Osiguranici koji premiju osiguranja uplaćuju jednim nalogom za više osiguranika, prilikom preuzimanja premije osiguranja (markice), pored naloga za plaćanje, Zavodu trebaju dostaviti i obrazac za uplatu premije sa popisom osiguranika za koje su uplatili premiju osiguranja. Popis treba sadržavati ime i prezime osobe za koju je uplaćena premija osiguranja te matični broj (JMB) osobe za koju je uplaćena premija osiguranja. Valjano popunjen platni nalog, uputu te obrazac za uplatu premije osiguranici mogu dobiti u Područnim uredima, a isti se mogu preuzeti i sa web stranice Zavoda.

Osim spomenutih mogućnosti, plaćanje premije osiguranja moguće je i putem internet te mobilnog bankarstva. Prednosti internet te mobilnog bankarstva su njegovo korištenje s bilo kojeg mjesta gdje postoji pristup internetu, brže i jednostavnije obavljanje transakcija odnosno ekonomičnija i brža komunikacija s bankama elektronskim putem. Nakon 30. ožujka 2018. godine, markicu će moći nabaviti samo prvoprijavljeni, odnosno osobe koje nisu bile prijavljene na zdravstveno osiguranje u razdoblju redovite distribucije i to najkasnije 30 dana od dana prijave u Poreznu upravu.

 

Vremenska
prognoza