Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Mile Soldo i Tomislav Pavković pobjednici kviza znanja u Ljubuškom

E-mail Ispis

kviz znanja 1a

Mile Soldo i Tomislav Pavković iz Gimnazije fra Dominika Mandića Široki Brijeg pobjednici su ovogodišnjega sedmoga “Kviza znanja iz opće kulture – Ljupko“, koje je u petak održano u Gimnaziji Ljubuški.

 

Do zadnjega pitanja bilo je neizvjesno tko će osvojiti naslov, a na kraju su se radovali širokobriješki gimnazijalci koji su imali jedan točan odgovor više od svojih kolega iz Gimnazije fra Grge Martića Posušje, Ante Čuture i Silvane Bakule.

“Posušaci su odlični, već su dvije godine zaredom pobijedili, ovaj put mi smo bili za dlaku bolji, svaka čast Posušacima”, pohvalio je suparnike Mile Soldo, koji je dodao kako on i njegov kolega Tomislav Pavković nisu posebno puno učili za ovaj kviz.

“Imali smo par testova u školi, to je sve”, rekao je Mile Soldo, dok je Pavković dodao; “To je opće znanje, tako da nije zahtijevalo previše priprema”.

Nagradu pobjednicima uručila je ravnateljica Gimnazije Ljubuški, Andrijana Grgić.

kviz znanja 2

Treće mjesto osvojila je Gimnazija Ljubuški koja je imala najveću podršku publike. Navijanje je bilo na razini, čak su se u dvorani gdje se održavalo natjacanje mogli vidjeti i transparenti, piše Radio Ljubuški.

Organizatori su pripremili bogat i maštovit program, nastupila je i maskota “Znanjomen” sa zanimljivim monologom, a mladi iz Ljubuškoga su u stankama natjecanja izveli nekoliko pjesama. Na početku, svaka ekipa je bušenjem balona odabrala redoslijed pitanja kako bi sve bilo regularno.

Na natjecanju su nastupile SSŠ Ruđera Boškovića Ljubuški, Gimnazija fra Grge Martića Posušje, SSŠ Široki Brijeg, Gimnazija fra Dominika Mandića Široki Brijeg, Gimnazija Ljubuški, SŠ Antuna Branka Šimića Grude i SSŠ Posušje.

 

Vremenska
prognoza