Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Radovi na proširenju groblja u Izbičnu

E-mail Ispis

novo groblje 1aZapočeti radovi na proširenju groblja u Izbičnu ovih dana se intenzivno nastavljaju i već za blagdane Svih svetih novi dio groblja imati će ugrađene prve grobnice. Izvođač radova, tvrtka Potok, danas (27. listopada) započela je s montiranjem prvih grobnica na jugozapadnom dijelu novog groblja.

Kako je projektom i predviđeno, proširenje groblja i ugradnja novih grobnica odvijati će se u nekoliko etapa i podijeljenih sektora, od čega je u prvoj etapi predviđeno proširenje groblja prema zapadnom dijelu postojećeg groblja, odnosno, na sektoru A.

U sklopu sektora A predviđena je mogućnost ugradnje 56 grobnica, od čega su 52 dvostruke grobnice, s ukupno četiri grobna ležaja, te četiri jednostruke grobnice s po dva grobna ležaja. Nastavak etapne faza gradnje uslijediti će sukladno potrebama, odnosno, potražnjom grobnih mjesta. 

groblje 2

Na gotovo 7000 m2 zakupljene prostorne površine predviđena je mogućnost izgradnje mrtvačnice i preko 130 grobnih mjesta, te velikog parking prostora, što u cijelosti zadovoljava i određene zakonske odredbe i propise o izgradnji, odnosno, proširenju groblja utvrđenom za vremensko razdoblje od najmanje trideset godina. 

Po projektnom planu sve grobnice u novom dijelu groblja izrađuju se kao gotova grobna mjesta, odnosno, armirano-betonske etažne grobnice s ugrađenim betonskim poklopnicama, te uređenim prostorom u i oko groblja. Prostor između svake grobnice je jedan, odnosno, 1,5m a visina grobnica iznad tla iznosit će 35cm.

novo groblje 1

Dosta složenija struktura terena nije puno utjecala na tijek izvedbe radova tako da se oni odvijaju planiranom dinamikom i po predviđenom projektu. Nakon nekoliko dana provedenih na iskopu pripremljena je podloga terena za polaganje prvih grobnica a u međuvremenu je uklonjen i stari, dotrajali, zid na zapadnoj strani groblja te načinjen novi. 

U narednih nekoliko dana na dijelu pripremljenog prostora biti će ugrađeno novih 14 dvostrukih grobnica od kojih je veći dio unaprijed rezerviran. Nakon blagdana Svih svetih slijedi nastavak radova na ugradnji istih na sjevero-zapadnom dijelu novog groblja gdje su predviđene i četiri jednostruke grobnice.

Za sve dodatne informacije zainteresirani se mogu obratiti na jedan od navedenih kontakt brojeva ili na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript :

063 649 290 – Tihomir Crnjac;
063 433 012 – Tomislav Crnjac - Bili;
063 368 402 –  Berislav Pavković - Bero.

novo groblje 55
U početku radova na iskopu terena na zapadnom dijelu groblja

novo groblje 56
Stari, dotrajali zid je uklonjen...

novo groblje 57
...a na njegovom mjestu ugrađeni su temelji za novi zid

novo groblje 58

novo groblje 59
Na pripremljenom terenu krenula je i ugradnja prvih armirano-betonskih grobnica

novo groblje 60
Pažljivo, i u centimetar, polagao se svaki novi ugradbeni dio

novo groblje 61
Po dovršetku ugradnje novih grobnica slijedi nasipanje terena oko istih a potom su već spremne za korištenje

groblje 2b
Prikaz dimenzija oko grobnica i središnjeg prostora


Simultani prikaz budućeg izgleda novog dijela groblja

Izbicno.info

 

Vremenska
prognoza