Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Bivši vratar malonogometnog tima naše MZ tragično izgubio život na rijeci Lištici

E-mail Ispis

djidji 1aU subotu, 18. lipnja, oko 16 sati nesretnim slučajem na rijeci Lištici u Širokom Brijegu život je izgubio Darko Draškić, bivši vratar malonogometnog tima naše MZ. Tužna vijest o ovom tragičnom događaju ubrzo se proširila i Izbičnom, još dok je medicinski tim na sve načine pokušao povratiti njegov mladi život.

Nažalost, unatoč svim uloženim naporima i reanimaciji koja je trajala više od sat vremena, mlado i veliko srce našeg Darke prestalo je kucati pod vodom hladne i nabujale rijeke, u tijelu punom života, volje i elana, od samo 22 godine.

Jedan ugodni i veseli avanturistički provod, na rijeci uz koju je odrastao, pretvorio se u tragediju koja se nije mogla ni zamisliti. Neposredno nakon polaska i spuštanja niz rijeku došlo je do prevrtanja čamca u kojem je sjedio s još četvoricom prijatelja. 

Sva četvorica prijatelja izvukla su se na obalu bez ozljeda, neposredno uz magistralnu cestu M6.1, na Obilaznici, dok je Darkino tijelo ostalo zarobljeno između vrba i kamenja u nabujaloj rijeci.

GSS Široki Brijeg objavio je da su dobili poziv u 16.10 sati te se na lice mjesta uputilo petero njihovih spasioca. Uz njih, na licu mjesta intervenirali su i vatrogasci te Hitna medicinska pomoć Doma zdravlja no, nažalost, spasa za Darku nije bilo.

Darko je rođen 1994. godine, a 2006. počeo je braniti za mlađe uzraste rukometnog kluba "HRK Široki", da bi se za par godina pridružio seniorskoj momčadi gdje postaje prvi vratar tima.

S nepunih 18 godina pridružuje se mladom malonogometnom timu naše mjesne zajednice gdje je svojim nezaboravnim obranama stekao i nadimak "Điđi", kako smo ga od milja zvali po imenu legendarnog  vratara talijanske reprezentacije.

Uvijek veseo i nasmijan, nikada loše volje ili forme, Điđi je uvijek znao unijeti dodatni puls u ekipu, što je rezultiralo, do tad, neviđenim uspjesima našeg tima. Nažalost, zbog teže povrede oka, koju je zadobio braneći na jednoj od utakmica za HRK Široki, morao je prekinuti svoju vratarsku karijeru. 

Uz svu volju da i dalje brani za MZ Izbično povreda oka ipak ga je prinudila da izostane među vratnicama našeg gola ali Điđi je i dalje bio i ostao dio našeg tima. I sada, kada više nije među nama, uspomena na našeg Điđija neće i ne smije nikada izblijediti.

Dragi Điđi, neka ti Svevišnji podari vječnu radost na nebesima kakvu si nama ovdje pružao, a obitelji iskrena sućut u ime cijelog malonogometnog tima MZ Izbično.

Ispraćaj dragog nam Darke bit će u ponedjeljak, 20. lipnja, u 18 sati ispred Gradske mrtvačnice u Klancu, a obitelj će sućut primati od 17 sati. Sveta misa zadušnica bit će služena uz pokop na groblju Sajmište (Borak) u Širokom Brijegu.

FOTO IN MEMORIAM na sve lijepe proživljene i nezaboravne trenutke:

djidji 1

djidji 2

djidji 4

djidji 3

djidji 5

djidji 6

djidji 7

djidji 8

djidji 10

djidji 11

POČIVAO U MIRU BOŽJEM!

Izbicno.info

 

Vremenska
prognoza