Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Prvi proljetni dan na snijegu u gornjem Gvozdu

E-mail Ispis

rosne poljane 1aOve godine na Cvjetnu nedjelju osvanuo nam je i prvi proljetni dan čime smo i kalendarski u novom godišnjem dobu koje će trajati do 21. lipnja. Uz ranu korizmu, zbog prijestupne godine dobili smo i nešto ranije proljeće, koje inače nastupa 21. ožujka.

 

Prvi znaci buđenja prirode polako se naziru no, uglavnom, kišno vrijeme i nedostatak sunca većinu biljnog svijeta još čuva uspavanim. Rane ljubičice nisu se morale probijati kroz snježni pokrivač pa ih se za ovu Cvjetnicu moglo dovoljno nakupiti. 

I tako, ove nedjelje, zima i službeno završi a da snijega gotovo nismo ni vidjeli, osim po višim planinskim vrhovima koji nas okružuju. Stariji znaju reći kako će zima odraditi svoje, no nekih značajnijih snježnih padalina, ipak, nije za očekivati.

I dok su neki nedjeljno popodne iskoristili za obilazak i šetnju po obližnjim terenima, drugi su se odlučili kročiti nogom po preostalim naslagama snijega prema području gornjeg Gvozda. Prostor na lokaciji Rosnih poljana ove je zime obilovao najvećim naslagama snijega koje su se zadržavale duže vremena, dok su manje količine s nižih predjela brzo nestajale. 

Kako je to ove nedjelje izgledalo na području gornjeg Gvozda pogledajte u nastavku foto izvješća:

rosne poljane 1

rosne poljane 2

rosne poljane 3

rosne poljane 4

rosne poljane 5

rosne poljane 6

rosne poljane 7

rosne poljane 8

rosne poljane 9

rosne poljane 10

rosne poljane 11

rosne poljane 12

Izbicno.info

 

Vremenska
prognoza