Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Rezultati izbora za članove Vijeća mjesnih zajednica

E-mail Ispis

izbori mz 1aPrvi zajednički izbori za članove Vijeća mjesnih zajednica s područja Grada Širokog Brijega održani su ove nedjelje u svih 25 mjesnih zajednica. Za našu mjesnu zajednicu glasačko mjesto pripremljeno je u osnovnoj školi gdje su mještani mogli glasovati u vremenu od 9:00 do 16:00 sati.

 

Odziv mještana na ove izbore bio je različit, od onih sa svega nekoliko desetaka glasača do onih mjesnih zajednica gdje je više kandidata, i kandidacijskih lista, na ove izbore ponukalo nekoliko stotina glasača.

U našoj mjesnoj zajednici za glasovanje je bila ponuđena jedna kandidacijska lista s potrebnih devet kandidata za buduće Vijeće MZ. Na ove izbore, u osnovnoj školi u Izbičnu, pristupilo je ukupno 72 glasača koji su mogli birati preferencijalno ili,pak, cjelokupnu listu kandidata.

Na osnovu dostupnih informacija najveći odziv glasača imali su mještani Izbična, potom s Tribošića i Gornje Britvice, dok je iz Donje Britvice zabilježen tek jedan glasač, unatoč dvojici kandidata iz tog naselja na izbornoj listi.

Prema Odluci o izborima za članove Vijeća mjesnih zajednica grada Širokog Brijega rezultate izbora potvrđuje Gradsko izborno povjerenstvo, najkasnije u roku 15 dana od dana održavanja izbora. Po službenoj potvrdi rezultata izbora izabrani vijećnici međusobno biraju predsjednika, dopredsjednika te tajnika Vijeća MZ na mandat od narednih četiri godine, do ponovnih zajedničkih izbora.

U nastavku donosimo rezultate preferencijalnih glasova u našoj mjesnoj zajednici, kao i poveznicu za ostale MZ Grada Širokog Brijega:

R. br.

Ime

Ime oca

Prezime

Br. glasova

  1.  

TIHOMIR

(MILE)

CRNJAC

59

  1.  

TOMISLAV

(STOJAN)

CRNJAC

55

  1.  

IVAN

(MIRKO)

CRNJAC

57

  1.  

BERISLAV

(MARINKO)

PAVKOVIĆ

52

  1.  

BLAGO

(SLAVKO)

SOLDO

50

  1.  

BORISLAV

(ŽARKO)

HRKAĆ

48

  1.  

DRAGAN

(DARINKO)

SOLDO

50

  1.  

FRANO

(ŽELJKO)

CRNJAC

66

  1.  

NADA

(ANTE)

CRNJAC

53


Rezultate izbora za Vijeće ostalih mjesnih zajednica možete pogledati OVDJE

 

Vremenska
prognoza