Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Brojni Izbičani na tradicionalnom okupljanju Širokobriježana u Zagrebu

E-mail Ispis

sirokobrijeska vecer 1aJoš jedno tradicionalno okupljanje Širokobriježana i prijatelja Širokog Brijega, te javnih osoba iz političkog, sportskog, kulturnog, gospodarskog i vjerskog života pod nazivom "Širokobriješka večer" održano je u petak, 4. prosinca, u restoranu ‘Gastro Globus’ na Zagrebačkom velesajmu. 

 

Za održavanje ove manifestacije zaslužna je "Zavičajna zajednica Široki Brijeg", kao i brojni gospodarstvenici koji su pomogli organizaciju ovog okupljanja koje traje preko dvadeset godina. 

Nazočne su prigodnim riječima uz predsjednika Zavičajne zajednice 'Široki Brijeg' pozdravili i Miro Kraljević, gradonačelnik grada Širokog Brijega, Milan Bandić, gradonačelnik grada Zagreba i Božo Galić, župan Vukovarsko srijemske županije. Blagoslov na nazočne sazvao je fra Tomislav Puljić, gvardijan samostana u Širokom Brijegu.

Među više od 500 okupljenih na ovogodišnjoj proslavi mogla su se primijetiti lica nama dobro poznatih "Izbičkih Zagrepčana" koji su redoviti na ovakvim druženjima, gdje god da se održavaju. 

U zabavnom dijelu programa nastupili su Zbor i orkestar Glazbene škole Široki Brijeg i širokobriješki bend 'Široki'. Program je vodila Nives Skoko. I ove godine je uz pomoć brojnih sponzora organizirana je bogata tombola, a druženje Širokobriježana i njihovih gostiju trajalo je do ranih jutarnjih sati.

Za glazbeni dio vecčeri i zabavnu atmosferu na plesnom podiju u restoranu Globus pobrinuli su se „Širokobriješki dukati", poznati pod nazivom Trocadero Band. Nastupili su I folklorna društva iz Širokog Brijega "Blato" I "Mokro".

sirokobrijeska vecer 1

sirokobrijeska vecer 2

sirokobrijeska vecer 3

sirokobrijeska vecer 4

sirokobrijeska vecer 5

sirokobrijeska vecer 6

Izbicno.info
Foto: Večernji list

 

Vremenska
prognoza