Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Potvrđene kandidacijske liste za izbor članova Vijeća mjesnih zajednica

E-mail Ispis

grad sb 1aGradsko izborno povjerenstvo objavilo je potvrđene kandidacijske liste za izbore članova Vijeća mjesnih zajednica Grada Širokog Brijega. Izbori za članove vijeća mjesnih zajednica Grada Širokog Brijega će se održati 6. prosinca 2015.

 

Prijedlozi s prijavom kandidata za članove Vijeća mjesnih zajednica mogle su se dostaviti do 6. studenog ove godine. Kandidaturu su mogli dostaviti svi zainteresirani građani (pojedinačno i u skupini), koji imaju prebivalište u mjesnoj zajednici za koju se prijavljuju, političke stranke i udruge koje djeluju na području mjesne zajednice.

Za razliku od nekih drugih mjesnih zajednica s područja naše mjesne zajednice nije bilo zainteresiranih za ovu kandidaturu, pa je posljednji dan dostavljena lista s prijedlogom članova za Vijeće naše mjesne zajednice.

Po Odluci Gradskog vijeća Grada Širokog Brijega, sukladno broju stanovnika u MZ, za našu mjesnu zajednicu potrebno je bilo dostaviti prijave devet članova za Vijeće MZ. Gradsko izborno povjerenstvo je na službenoj web stranici Grada danas i objavilo potvrđene kandidacijske liste za izbore članova vijeća mjesnih zajednica Grada Širokog Brijega.

Tako su potvrđena i imena kandidacijske liste s devet članova za Vijeće naše mjesne zajednice, a to su:

1. TIHOMIR (MILE) CRNJAC
2. TOMISLAV (STOJAN) CRNJAC
3. IVAN (MIRKO) CRNJAC
4. BERISLAV (MARINKO) PAVKOVIĆ
5. BLAGO (SLAVKO) SOLDO
6. BORISLAV (ŽARKO) HRKAĆ
7. DRAGAN (DARINKO) SOLDO
8. FRANO (ŽELJKO) CRNJAC
9. NADA (ANTE) CRNJAC

Na ovim prvim, općim, izborima za Vijeće MZ, koje organizira Grad Široki Brijeg, građani biraju članove Vijeća koji nakon izbora među sobom biraju predsjednika, dopredsjednika i tajnika mjesne zajednice. 

Za našu mjesnu zajednicu izborno mjesto određeno je u osnovnoj školi u Izbičnu, u nedjelju, 6. prosinca, u vremenu od 9:00 do 16:00 sati. Pravo glasa imaju svi građani s navršenih 18. godina života i koji su prijavljeni na području naše mjesne zajednice. 

Detaljan popis svih kandidascijskih lista i kandidata za ovogodišnje izbore Vijeća MZ Grada Širokog Brijega možete pogledati OVDJE.

 

Vremenska
prognoza