Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

U rujnu MUP ŽZH provodi akciju ”Djeca sigurna u prometu”

E-mail Ispis

policija kontrola 1aPovodom početka nove školske godine Uprava policije MUP-a Županije ZH održat će akciju preventivnog karaktera pod nazivom ”Djeca sigurna u prometu” u razdoblju od 7. do 25. rujna. Primarna ciljna skupina ove akcije su djeca kao sudionici u prometu, a sekundarna ciljna skupina su vozači motornih vozila.

Primarni cilj navedene akcije jeste zaštita djece kao sudionika u prometu. U tom smislu policijski službenici će, u dogovoru s ravnateljima osnovnih škola, održati predavanja učenicima prvih razreda osnovnih škola na temu ”Kako sigurno doći od kuće do škole”.

Također, tijekom akcije ”Djeca sigurna u prometu” policijske ophodnje pojačano će kontrolirati promet u blizini osnovnih škola, kao i na onim dionicama cesta na kojima se očekuje pojačano kretanje djece školskog uzrasta, te će kontrolirati, upozoravati ili sankcionirati vozače koji kršenjem prometnih propisa ugrožavaju sigurnost djece i ostalih sudionika u prometu.

Uz to, policija će kontrolirati, upozoravati ili sankcionirati vozače vozila javnog prijevoza koji prilikom prijevoza djece ne koriste adekvatna stajališta za ulaz i izlaz putnika, navodi se u priopćenju Uprave policije MUP-a ŽZH.

 

Vremenska
prognoza