Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

NAJAVA: Izbičijada 2023.

E-mail Ispis

IZBIČIJADA

Dan nakon blagdana Velike Gospe, tj. 16. kolovoza, Izbičko polje biva mjesto okupljanja brojnih prijatelja tradicionalne manifestacije "Izbičijada", koja se ove godine obilježava po 26. put.

U srijedu, 16. kolovoza 2023., ponovno će se na Izbičkom polju okupiti župljani Izbična, brojni Izbičani iz domovine i iseljeništva, te brojni prijatelji ove nadaleko poznate i čuvene veselice u pjesmi, igranju i zajedničkom druženju. 

Ove godine program Izbičijade započeti će u 17 sati sportskim dijelom, turnirom zaselaka Izbična u malom nogometu, koji se prošle godine pokazao uspješnim i zanimljivim. Gledatelji će tako na igralištu ispred osnovne škole još jedanput vidjeti na djelu naše slavne momke MZ Izbično, ovoga puta u suprotstavljenim ekipama, po zaseocima iz kojih dolaze ili potječu.

Nakon odigravanja finalne utakmice program se nastavlja u Izbičkom polju od 20:30 sati, gdje će se okupljenima pozdravnim riječima obratiti gradonačelnik Miro Kraljević – pokrovitelj manifestacije Izbičijada, koji će pobjedniku turnira zaselaka dodijeliti priznanje i pobjednički pokal, a potom će poljem odzvanjati zvuci tradicionalnih napjeva i pjesama.

Ove godine, pored članova domaćeg HKUD-a „Brda“ veselje će uveličati članovi kulturno-umjetničkih društava iz Rasna-Dužica, Crnča, Jara, Ljutog Doca, Rakitna, Domanovića...

Nakon završetka službenog dijela programa na pozornici, slijedi tradicionalna fešta i svirka pod zajedničkim šatorima u kojima će se pridružiti poznate osobe iz kulturnog i javnog života.

Dobro došli!

 

 

Vremenska
prognoza