Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Marko Perković Thompson na prigodnoj svečanoj misi i blagoslovu novog dara župnoj crkvi u Izbičnu

E-mail Ispis

thompson izbicno 1

Nakon nedavnog svečanog misnog slavlja održanog u novoobnovljenoj župnoj crkvi u Izbičnu i ova nedjelja protekla je u znaku svečanosti kroz još jedan novi detalj koji će krasiti župnu crkvu u skladu sa zamislima župnika fra Roberta Kiša.

Pored niza građevinskih radova, novih otvora i instalacija, crkvu od nedavna krasi niz detalja u vidu skladno ugrađenih prigodnih motiva iz Svetog pisma, a od ove nedjelje pozadina oltara dodatno je ukrašena velikom umjetničkom slikom s motivom Malog Isusa u naručju zaštitnika župe, sv. Josipa Radnika, djelo poznate akademske umjetnice iz Splita Anite Jakelić – Bačić.

Ovaj vrijedan dar i djelo župnoj crkvi darovao je gosp.Velimir Veko Pavković, poduzetnik na relaciji Split – Čiovo – Široki Brijeg  a kad god zatreba i vjerni dobročinitelj rodnog kraja kojeg nikada ne zaboravlja. Pored ovoga, Veko je organizirao i posjet svojih dugogodišnjih prijatelja iz Splita koji su sudjelovali na nedjeljnoj sv. misi među kojima je bio i Marko Perković Thompson.

Pri kraju misnog slavlja župnik fra Robert Kiš blagoslovio je novu sliku te izrazio zahvale darovatelju, a nakon misnog slavlja srdačno se pozdravio s pristiglim gostima iz Splita a osobito s poznatim hrvatskim pjevačem.

Magla i kišno vrijeme nije dopuštalo veliko zadržavanje ispred crkve a nastavak druženja organiziran je u rodnoj kući domaćina, Veke Pavkovića, gdje se družilo i pjevalo do večernjih sati, uz iskreno i obostrano prijateljstvo koje traje već godinama.  

thompson izbicno 1

thompson izbicno 1

thompson izbicno 1

thompson izbicno 1

thompson izbicno 1

thompson izbicno 1Darovana umjetnička slika postavljena iza oltara 

thompson izbicno 1

thompson izbicno 1

thompson izbicno 1

thompson izbicno 1

thompson izbicno 1Kišno nevrijeme i magla nisu dopuštali velikog okupljanja ispred crkve

thompson izbicno 1Nakon mise na okupljanju kod Džajkića, uz redovitu nedjeljnu kavicu

thompson izbicno 1Cjelodnevno druženje nastavljeno je kod domaćina u obiteljskoj kući Veke Pavkovića

thompson izbicno 1

thompson izbicno 1Uz bogatu trpezu za kvalitetu jela s roštilja pobrinuo se susjed Marko

thompson izbicno 1


Izbicno.info

 

Vremenska
prognoza