Župa Izbično

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Pšenica za novi život i blagostanje

E-mail Ispis PDF

psenicaDatum 13. prosinca većinu će asocirati na blagdan sv. Lucije. Kako je to jedno od najčešćih ženskih imena u posljednjih 20-ak godina u Hrvatskoj, vjerojatno svatko ima barem nekoliko osoba kojima će toga dana uputiti čestitke.

 

Održana skupština udruge pčelara „Vrisak“

E-mail Ispis PDF

Vrisak skupstina 1aU petak, 7. prosinca, u restoranu „Čolić“ održana je skupština pčelarske udruge „Vrisak“. Simbolično, skupština je održana na dan svetog Ambrozija, zaštitnika pčelara. Sjednicu je vodio Ilija Lasić, predsjednik navedene Udruge.

 

Široki Brijeg raspisao Natječaj za dodjelu stipendija

E-mail Ispis PDF

crkva radovi 4 1aGrad Široki Brijeg raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija studentima deficitarnih zanimanja u akademskoj 2018./19. godini. Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević Natječaj je raspisao na temelju Odluke Gradskog vijeća od 28. studenoga 2018 godine, a ukupno se dodjeljuje 25 stipendija.

 

Prva nedjelja došašća i početak sv. misa zornica u našoj župi

E-mail Ispis PDF

Došašće

Ove nedjelje, 2. prosinca, započelo je razdoblje došašća ili adventa,  u crkvenoj liturgijskoj godini pripreme kršćanskih vjernika za blagdan Božića, što je ujedno početak nove crkvene godine.
Kao i prethodnih godina, u vrijeme došašća u župnoj crkvi u Izbičnu biti će služene jutarnje sv. mise zornice s početkom u 6 sati.

 

Raspored misa za prosinac 2018.

E-mail Ispis PDF

zupna crkva 1a

 


Misne nakane u župi za prosinac 2018.

 

Jecaj Izbična mog!

E-mail Ispis PDF

jecaj izbicna 1aU jeku velikih demografskih promjena kojima su danas zahvaćena šira zemljopisna područja donosimo zanimljiv arhivski zapis iz 1974. godine kojeg literarno u svojoj zabilješci opisuje, sada već pokojna, Anka Crnjac – Didović. 

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>Vremenska
prognoza